Blog
BIOLOGIA AMB ELS DE 3r D’ESO
- 02/03/2021
- Publicado por: Professorat IE Besalú
- Categoría: Activitats ESO

Els alumnes de 3r d’ESO del centre han estat treballant, des de la matèria de Biologia, continguts relacionats amb la salut i l’alimentació.
En aquesta entrada us en deixem algunes mostres:
COM ESTÀS DE SALUT?
Hem treballat molts aspectes relacionats amb la salut humana i les malalties relacionades. Així doncs hem investigat com estem de salut cadascú de nosaltres utilitzant diferents aparells mèdics com el tensiòmetre, l’oxímetre, el pulsòmetre, el mesurador del flux expiratori màxim, entre altres. D’aquesta manera hem pogut veure com d’important és mantenir uns hàbits de vida saludables per gaudir d’una bona salut!
LA RELACIÓ HUMANA
També hem realitzat diferents investigacions referents a la funció de relació humana dins la matèria de biologia. Hem pogut descobrir com són i com funcionen els cinc sentits i els aparells coordinadors (sistema nerviós i aparell endocrí). A més, per tal que les nostres investigacions serveixin per motivar l’interès en la ciència, hem realitzat una exposició divulgativa i manipulativa perquè tothom pugui aprendre de les nostres investigacions.
EL SUCRE EN ALIMENTS
Dins la unitat didàctica de nutrició, hem treballat la quantitat de sucre que porten els aliments processats. Per fer-ho hem buscat envasos de diferents productes amb un alt contingut de sucre i n’hem calculat l’equivalència en terrossos. Llavors, per divulgar els nostres descobriments, hem fotografiat l’envàs amb els terrossos de sucre corresponents per realitzar-ne un pòster. D’aquesta manera més població pot conèixer visualment l’elevat contingut en sucre que porten aquests tipus d’aliments. Cal recordar que la majoria d’aquests productes estan destinats a un públic infantil i el consum elevat de sucre pot comportar problemes en la seva salut.